top of page

Käyttökohteita

P-5115 blue,3.jpg
Pakkausteollisuuden syöttöhihnat

Silikoni- tai kumipäällysteiset lattahihnat syöttävät laatikkoaihioita pinosta taittokoneeseen ja laatikonmuodotukseen. Päätön rakenne, ei liitoksia eikä saumoja. Silikonin edut: optimaalinen kitka kartongille ja pahville, ei jätä jälkiä, elintarvikelaatu, ei vanhene (= sama kitka koko käyttöiän), hyvä kemiallinen kestävyys esim. puhdistusaineita vastaan, tarttumaton pinta, jolloin lika tai muste ei helposti jää hihnan pintaan.

Kaikki yleiset hihnamitat saatavilla.

VFFS3.jpg
Pussinvetohihnat VFFS pakkauskoneisiin

Korkealaatuiset hihnat pystypakkauskoneisiin (Vertical-Form-Fill-Seal). Hihnat valmistettu asiakkaiden vaatimusten mukaisesti toimimaan eri pakkauskoneissa. Ja aina päätön hihnarakenne, ei liitoksia eikä saumoja.

Perushihna on hammashihna (PU tai kumi), joskus käytetään myös lattahihnoja.

Pinnoite on pehmeää silikonia, jonka ansiosta hihnat toimivat pitkään.

Tarkka työstö: reiät , upotukset ja imu-urat.

Cable pulling
Kaapelinvetohihnat

Kumiset kaapelinvetohihnat raskaisiin ja keskiraskaisiin käyttökohteisiin. Aramidi-, polyesteri- ja metallivahvikkeiden yhdistelmästä saadaan hihnoihin paras kestävyys suuria vetovoimia ja pystypaineita vastaan. Hihnojen pintamateriaaliksi voidaan valita kulutusta kestävä kumi kaapelityypin, koon ja pintapeitteen mukaan.

Yläpuolelle saatavana myös pitkittäis- ja poikittaisuria.

Yleensä alapinta on sileä, mutta tarvittaessa saatavana myös Poly-V -urat alapintaan.

WoodVee.jpg
Puuntyöstöhihnat

Saumattomat, kumiset kiilahihnat reunoitus-, tapitus-, poraus- ja sahauslaitteisiin puuteollisuudelle. Materiaali on kulutusta kestävää valkoista kumia, yläpinta sileä, kuviollinen tai urallinen.

Vetokerros on erittäin lujaa synteettistä kuitua, joka venyy käytössä vain vähän.

Hihnat valmistetaan konekohtaisten alkuperäismittojen mukaan. Myös erikoismitoitukset saatavana.

Checkweigher
Vaakahihnat

Päättömät hihnat vaakalinjastoihin. Valikoimaan kuuluuvat myös elastiset venyvät hihnat. Yläpinnan materiaali on joko silikonia tai PU:ta. Alapinta on antistaattista kudosta. 

Notkea, kevyt, ohut ja tasalaatuinen rakenne. Ei liitosta eikä saumaa. Hiljainen ja notkea käytössä.

Wood drive 1.jpg
Puuteollisuuden lattatehonsiirtohihnat

Korkealaatuiset ja päättömät vetohihnat puuntyöstökoneisiin. Soveltuvat erittäin suurille nopeuksille koneisiin kuten höylät, porat, sahat ja reunoituskoneet jne.

Lattahihnojen materiaali on neopreenikumia, luja vetokerros, joka venyy käytössä vain vähän. Hihnoissa ei ole liitosta.

Plastic extrusion
Vetohihnat muovi- ja komposiittiprofiileille

Vetohihnoja käytetään muovisten putkien, letkujen ja profiilien valmistuskoneissa. Usein hihnan alapuolella on Poly-V -urat, jotta hihnan pito ja ohjautuvuus vetotelalla olisi paras mahdollinen. Yläpinta voi olla joko PU:ta tai silikonia riippuen olosuhteista, tuotteen koosta ja materiaalista.

Raskaissa kohteissa käytetään päättömiä kumihihnoja ( kts. kaapelinvetohihnat) esim. komposiittiprofiilien valmistuksessa.

Post.jpg
Kirjelajitteluhihnat

Kirjelajittelun käyttokohteita ovat  kirjeiden syöttö, skannaus, lajittelu ja kasaus. Tärkeimpiä vaatimuksia ovat hihnojen pinnan toimivuus ja hihnan rakenne.

Täysin saumattomat silikoni- tai PU-syöttöhihnat ovat paras ratkaisu valittaessa hihnoja kirjeiden käsittelyyn ja lajitteluun. Erittäin usein hihnat ovat rei'itetyt imua varten.

Print & Paper_edited.jpg
Paperi- ja painoteollisuuden hihnat

Hihnoja painoteollisuudelle ja paperin jatkojalostamiseen. Hihnoja käytetään syöttöön, kuljettamiseen, lajitteluun, asetteluun, taittoihin jne. Useita hihnavaihtoehtoja konekohtaisesti ja  paperilaadun mukaan.

PU- ja silikonihihnat ovat täysin päättömiä ja ne voivat kulkea molempiin suuntiin. Hihnat eivät värjää paperia, ovat mekaanisesti kestäviä ja antistaattisia.

Hihnarakenne voi olla elastinen, semi-elastinen tai venymätön käyttökohteen mukaan.

Tube winding
Hylsynkäärintähihnat

Päättömät ja saumattomat hihnat hylsynvalmistuskoneisiin. Hihnavaihtoehtoja raskaisiin, keskiraskaisiin ja keveisiin paperihylsyjen valmistukseen. Materiaalina kulutusta kestävä kumi (raskaat käytöt) tai polyuretaani.

Ja hihnat ovat päättömiä - ei liitosta tai saumoja.

bottom of page